Zoeken

Generic filters
Exact matches only

Referentieprojecten

Interim-planjuristen van Vijverberg bieden uitkomst

Zoekt u een interim-planjurist? Vijverberg levert regelmatig planjuristen op interim-basis aan gemeenten en provincies. Wij zorgen voor een goede match.

Interim-bestemmingsplanjurist (senior) voor gemeente

Een gemeente in Overijssel huurt via Vijverberg Interim een ervaren bestemmingsplanjurist in. Onze jurist gaat voortvarend aan de slag. Binnen de afdeling Ruimte en Bouwen draagt zij zelfstandig zorg voor het opstellen van ruimtelijke plannen en begeleidt ze de bestuurlijke besluitvorming hierover. Ook adviseert zij over juridische aangelegenheden op het terrein van het ruimtelijk bestuursrecht.

Planjurist ad interim voor afdeling Stedelijke Ontwikkeling

Een gemeente in de randstad ziet haar projectenportefeuille groeien als gevolg van haar ambities en een toename in (particuliere) initiatieven. Ook is er een toename van plannen van derden waarvoor de planbegeleiding en advisering moet worden gedaan. Vijverberg Interim Juristen levert een ervaren planjurist voor de afdeling Stedelijke Ontwikkeling die de gemeente adviseert over ontwikkelingen binnen de fysieke leefomgeving. De opdracht bestaat hoofdzakelijk uit het verzorgen van de begeleiding/advisering bij ruimtelijke procedures van initiatiefnemers en bij gemeentelijke projecten.

Interim Planjurist Omgevingswet

Nieuwe ontwikkelingen zoals de invoering van de Omgevingswet vragen extra inzet. Ter voorbereiding hierop heeft een gemeente in Gelderland een breed inzetbare jurist nodig op het gebied van ruimtelijke ordening, die de vertegenwoordiging bij de bezwaarschriftencommissie op zich kon nemen, handhavingsbeschikkingen kan opstellen en als vraagbaak kan dienen. De opdracht verloopt naar wens. De gemeente geeft aan in voorkomende gevallen weer een beroep te doen op Vijverberg Interim.

Planjurist op interim basis voor afdeling Ruimte

Een gemeente in de provincie Noord-Brabant heeft behoefte aan een extra planjurist die de afdeling Ruimte kan versterken. Vijverberg Interim Juristen kan binnen enkele dagen een ervaren jurist inzetten. Hij ondersteunt de afdeling bij diverse ruimtelijke procedures (bestemmingsplannen, wijzigingsplannen, ontheffingen etc.) die spelen in de gemeente, zowel in het stedelijk gebied als in het buitengebied. De samenwerking wordt van beide kanten als positief ervaren.

Interim-jurist adviseert over alle ruimtelijke procedures

In verband met de ontwikkelingen in zowel het stedelijk- als het buitengebied heeft een gemeente advies nodig over alle voorkomende ruimtelijke procedures (bestemmingsplannen, wijzigingsplannen, ontheffingen, etc.). De interim-jurist van Vijverberg beoordeelt aanvragen, stelt beleidsmatige adviezen op en adviseert de raad en het college bij hun besluitvorming over ruimtelijke procedures en plannen. Daarnaast wordt de gemeente vertegenwoordigd bij de Rechtbank en de Raad van State.

Een selectie van onze opdrachtgevers