Zoeken

Generic filters
Exact matches only

Referentieprojecten

Interim-juristen sociaal domein / Wmo voor gemeenten

Zoekt u een interim-jurist sociaal domein / Wmo? Vijverberg levert regelmatig juristen sociaal domein op interim-basis aan gemeenten.

Ervaren interim-jurist werkt bezwaar- en beroepszaken in het sociaal domein af

In verband met de uitval van een vaste medewerker was het team Juridische Zaken van de gemeente Amstelveen eind 2014 met spoed op zoek naar een jurist voor het afhandelen van bezwaar- en beroepszaken in het sociaal domein.

Via Vijverberg Interim heeft een ervaren interim-jurist gedurende zes maanden, vier dagen per week, deze werkzaamheden naar volle tevredenheid verricht. De juriste heeft veel werk verzet, was inhoudelijk kundig, schreef heldere adviezen en was een plezierige sparringpartner. Gezien haar brede ervaring bij diverse organisaties doorzag zij binnen korte tijd de verschillende werkprocessen en kon zij meteen aan de slag. Zowel het team Juridische Zaken als Vijverberg Interim waren tevreden over de detachering.

Tijdelijk jurist voor bezwaar en advies in het sociale domein

Bij het Team Advies van de gemeente Tiel is behoefte aan een extra jurist in verband met oplopende werkdruk als gevolg van bezwaarschriften in het sociale domein en juridische adviezen.

Vijverberg Interim voorziet daarin met een ervaren jurist. Met de inzet van de tijdelijke kracht wordt een flinke inhaalslag gemaakt. Het werk is naar tevredenheid van de gemeente verricht.

Interim-juristen bemannen secretariaat Wmo-bezwaren

Bij een gemeente komt een groot aantal bezwaren binnen naar aanleiding van de invoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning.

In verband met ziekte en afwezigheid van enkele medewerkers is het secretariaat van de bezwarencommissie onderbemand en wil de gemeente het secretariaat tijdelijk uitbesteden. Om die reden wordt Vijverberg Interim benaderd. Vijverberg Interim zorgt voor een snelle inzet van juristen die als secretaris aan de slag gaan. Zij bereiden de bezwaarzaken voor, wonen de hoorzittingen bij en stellen de zittingsverslagen op. Zij zorgen ervoor dat in een kort tijdsbestek zowel de adviezen als de concept beslissingen op bezwaar gereed komen.

Een selectie van onze opdrachtgevers