Zoeken

Generic filters
Exact matches only

Referentieprojecten

Interim-juristen 'medezeggenschap en reorganisaties' bieden uitkomst

Zoekt u een interim-jurist medezeggenschap en reorganisaties? Vijverberg levert regelmatig juristen op interim-basis aan diverse overheidsorganisaties.

Strategisch adviseur medezeggenschap aan de slag bij rijksdienst

Een rijksdienst moet als gevolg van politieke besluitvorming binnen drie jaar fuseren met twee andere onderdelen van die rijksdienst. De onderdelen moeten bovendien forse krimptaakstellingen realiseren voordat de fusie tot stand komt.

Om die reden zoekt de rijksdienst per direct een adviseur met kennis van medezeggenschap en gevoel voor een politiek bestuurlijke omgeving. Er wordt gekozen voor een adviseur van Vijverberg Interim die de bestuurder en de projectleiding kan adviseren bij medezeggenschapsvraagstukken tijdens het complexe en ingrijpende reorganisatie- en fusietraject. Ook adviseert hij de bestuurder en de projectleiding op juridisch gebied over de rechtspositionele mogelijkheden om een flexibele organisatie te realiseren en over vraagstukken op het gebied van reorganiseren en organisch/dynamisch veranderen.

Adviseur en projectleider met kennis van medezeggenschap

Bij de vorming van een shared service organisatie binnen het rijk zijn circa 1400 medewerkers van de departementen en hoge college van staat betrokken.

Vijverberg Interim levert een expert op medezeggenschapsgebied om te adviseren over de inrichting van de personele transitie en de medezeggenschapsrechtelijke aspecten. In een volgende fase stelt Vijverberg Interim een projectleider ter beschikking die in overleg met de betrokken departementen de regeling voor de personele transitie formuleert en uitwerkt.