Zoeken

Search
Generic filters
Exact matches only

Nieuws

Vijf overeenkomsten tussen freelancen en het bezoek aan festivals

29 augustus 2022

Work hard, play hard! Het motto van deze zomer, want we mogen weer! Eindelijk. Wakker worden op een leeg luchtbed, ontbijten met knakworsten en al je vrienden kwijtraken. Het kan op Lowlands, maar ook op ons eigen Freelance Zomerfestival. Onlogisch? De overeenkomsten tussen die twee zijn groter dan je denkt. Kijk maar.

1. Een goede voorbereiding is het halve werk

Je hebt zin om te knallen, da’s mooi! Dan is het eerst tijd om je hoofd leeg te maken. Waar wil je naartoe, wie wil je zien onderweg en welke tools heb je daarvoor nodig? Maak een lijstje. Weet waarom je doet wat je doet, en voor wie. Spoiler: het hoofddoel van zowel freelancen als ‘festivallen’ is vooral plezier hebben in wat je doet. Hup, backpack aan en gaan.

2. Je weet echt nooit hoe je dag gaat lopen

Freelancen is één groot avontuur, net als een festival. Van tevoren kun je wel een heel blokkenschema aan to do’s maken, maar reken er maar op dat je te maken krijgt met een energiedipje, onverwachte spoedjes of vastlopende belletjes. Wat kun je hier tegen doen? Vooral niet te erg vasthouden aan je planning en veel bij jezelf inchecken. Als je een deadline of artiest hebt gemist: no worries. Let it go!

Lees meer op: De ondernemer

Deel deze pagina:
Print deze pagina: