Zoeken

Search
Generic filters
Exact matches only

Nieuws

Gemak en tijdwinst voor zzp’ers

17 maart 2022

De Belastingdienst ontwikkelde met onder andere softwareontwikkelaar Informer de Automatische Winstaangifte. Dit betekent meer gemak en tijdwinst voor zzp’ers door minder foutieve aangiftes.

“Met deze module kunnen zzp’ers met boekhoudsoftware vanaf nu zelf makkelijk hun winstdeel aangifte Inkomstenbelasting indienen”, legt Jeroen van Hulten, programmamanager digitale dienstverlening bij Belastingdienst MKB uit.

Handige controlevragen
In de Automatische Winstaangifte word je als zzp’er geholpen bij het invullen van je gegevens door een aantal handige controlevragen. Hierdoor weet de ondernemer zeker dat hij de juiste gegevens invult”, stelt Jeroen. De module haalt en controleert de gegevens uit de boekhoudsoftware en zorgt dat het winstdeel samengesteld wordt. Het winstdeel wordt vervolgens geüpload en overgenomen in de aangifte Inkomstenbelasting op Mijn Belastingdienst. Dit maakt aangifte doen voor de Inkomstenbelasting eenvoudig en het voorkomt onnodige fouten.

Meer zekerheid
De Automatische Winstaangifte is volgens Jeroen vooral ontwikkeld om zzp’ers te helpen, die nu zelf hun aangifte Inkomstenbelasting indienen via Mijn Belastingdienst. “We zien dat zzp’ers het samenstellen van de jaarcijfers vanuit hun administratie ingewikkeld vinden. Hierdoor sluipen er ongewild foutjes in hun aangiftes”, legt hij uit. “De Automatische Winstaangifte verbetert de kwaliteit van aangiftes en tegelijk wordt de onzekerheid weggenomen die veel zzp’ers hebben bij het invullen van hun aangifte Inkomstenbelasting.”

Lees meer op: over-ons.belastingdienst.nl

Deel deze pagina:
Print deze pagina: