Zoeken

Generic filters
Exact matches only

Referentieprojecten

Interim-juristen aanbestedingsrecht voor gemeente en rijk

Zoekt u een interim-jurist aanbestedingsrecht? Vijverberg levert regelmatig juristen op interim-basis aan gemeenten en rijk.

Interim-jurist aanbestedingsrecht en staatssteun voor gemeente

De afdeling Concernzaken van een gemeente heeft onvoldoende juridische expertise in huis op het gebied van aanbestedingsrecht en staatssteun. Vijverberg Interim wordt benaderd met de vraag om tijdelijk deskundige ondersteuning te bieden.

In overleg wordt op detacheringsbasis gedurende twee dagen per week een jurist aanbestedingsrecht ingezet. Als dat nodig is, is de jurist ook bereikbaar vanuit het kantoor van Vijverberg voor vragen of advies. Hij adviseert over alle aspecten op het gebied van Europese en nationale aanbestedingsprocedures. In dat verband beoordeelt hij bijvoorbeeld of de gemeente aanbestedingsplichtig is, adviseert over de te volgen procedure en controleert aanbestedingsdocumenten. Ook stelt hij het nieuwe aanbestedingsbeleid voor de gemeente op. Op verzoek van de gemeente schrijft hij voorts een inkoophandleiding waarin de interne inkoopprocedures van de gemeente worden opgenomen. De medewerker aanbestedingsrecht van de gemeente wordt door de jurist van Vijverberg gecoacht. Zodra zij voldoende is ingewerkt, wordt de externe inzet van Vijverberg weer afgebouwd.

Rijksdienst tevreden met ervaren Interim jurist aanbestedingsrecht

In verband met langdurig verlof van een medewerker is een grote rijksdienst op korte termijn op zoek naar een interim senior-jurist aanbestedingsrecht.

Vijverberg Interim zet per de gewenste datum een senior-jurist aanbestedingsrecht in met ruime ervaring bij diverse overheidsorganisaties. De jurist van Vijverberg wordt door de opdrachtgever ingezet bij de afdeling Inkoop waar hij alle reguliere werkzaamheden op het gebied van het aanbestedingsrecht uitvoert. Het accent ligt op het begeleiden van ICT-trajecten. In eerste instantie betreft het een opdracht voor een periode van enkele maanden. Deze periode wordt gezien de positieve ervaringen op verzoek van opdrachtgever verlengd.

Overheidsinstantie blij met ervaren aanbestedingsjurist

Een overheidsinstantie werkzaam op het gebied van ICT en Onderwijs ziet een hausse aan aanbestedingen op zich afkomen. De zittende inkoper/controller en jurist kunnen dit niet aan. Ze vragen Vijverberg om een ervaren aanbestedingsjurist die snel kan schakelen en flexibel inzetbaar is voor 8-16 uur per week.

De ingehuurde aanbestedingsjurist staat de inkoper bij daar waar nodig, actualiseert en verbetert de bestaande formats daar waar nodig en fungeert als klankbord voor de inkoper en het aanbestedingsteam waarbij ook de gevolgen van strategische keuze’s worden meegenomen. De werkzaamheden bestaan verder uit review van alle aanbestedingsstukken, opstellen van de bijbehorende raamovereenkomsten en bijbehorende wachtkamerovereenkomst, de juridische check op de selectiecriteria en het (mede) beantwoorden van vragen van de inschrijvers. Daarnaast voert de aanbestedingsjurist een juridische check uit op de motivatie in de gunningsbrieven.

Doordat er voortvarend wordt gewerkt, blijft men ruim binnen de planning, zijn er geen bezwaren binnen gekomen en kon het werk in minder uren worden gedaan dan voorzien.