Zoeken

Generic filters
Exact matches only

Referentieprojecten

Interim-juristen handhaving worden regelmatig gevraagd

Zoekt u een interim-handhavingsjurist? Vijverberg levert regelmatig juristen handhaving op interim-basis aan gemeenten. Bekijk een aantal van onze voorbeeldprojecten:

Interim-jurist vergunningen en handhaving adviseert en procedeert

Wegens capaciteitsgebrek bestaat binnen de afdeling Vergunningen en Handhaving van een middelgrote gemeente behoefte aan de inzet van een externe interim-jurist.

Een jurist van Vijverberg Interim wordt voor een periode van ongeveer acht maanden gedurende enkele dagen per week ingezet. De jurist verricht onder meer de volgende werkzaamheden:

  • de juridische advisering van de afdeling
  • de vertegenwoordiging van het college van burgemeester en wethouders in bezwaar- en beroepsprocedures
  • het juridisch toetsen van besluiten, het ontwikkelen van standaarddocumenten en het behandelen van complexe handhavingszaken;
  • het opstellen van een mandaat- en machtigingsregeling.

Interim-jurist voor openbare orde en handhaving prostitutiebeleid

In verband met het vertrek van een aantal medewerkers bestaat binnen het Bureau Openbare Orde en Criminaliteitspreventie van een gemeente behoefte aan tijdelijke ondersteuning op het gebied van de openbare orde en handhaving van het prostitutiebeleid.

Een jurist van Vijverberg Interim gaat voor een half jaar, gedurende twee dagen per week aan de slag. Diverse handhavingszaken worden in gang gezet en met succes afgerond. Onze jurist onderhoudt daarbij veelvuldig contact met de politie en vertegenwoordigt de gemeente in gerechtelijke procedures. Ook worden beleidsvoorstellen gedaan op het gebied van prostitutie en Drank- en Horeca en worden vergunningaanvragen afgehandeld.

Interim juridische ondersteuning voor afdeling Vergunningen en subsidies

Binnen de afdeling Vergunningen en Subsidies van een stadsdeel bestaat een achterstand op het gebied van de uitvoering van de Algemene plaatselijke verordening (APV).

Het stadsdeel wil het vergunningenbestand up-to-date maken met behulp van externe ondersteuning. Vijverberg Interim levert gedurende twee en een half jaar gedurende enkele dagen per week een jurist die de handen uit de mouwen steekt en voortvarend aan de slag gaat met het wegwerken van de achterstand. In eerste instantie betreffen de werkzaamheden vooral vergunningen voor het plaatsen van objecten op gemeentegrond, maar al gauw breiden de werkzaamheden zich uit tot allerlei APV-vergunningen en drank- en horecazaken.

Interim-jurist behandelt aanvragen voor vergunningen

In verband met langdurige afwezigheid van een medewerker heeft de gemeente Putten behoefte aan de inzet van een interim-jurist.

De interim-jurist behandelt aanvragen betreffende drank- en horecavergunningen, evenals evenementen- en kansspelvergunningen. Daarnaast stelt de jurist van Vijverberg Interim handhavingsbeschikkingen op. De opdracht verloopt naar wens en in voorkomend geval zal de gemeente weer graag een beroep doen op Vijverberg Interim.