Zoeken

Search
Generic filters
Exact matches only

Nieuws

Nederland scoort wereldwijd het hoogst als het gaat om de vraag naar zzp’ers

4 november 2021

Freelancers hoeven in Nederland niet bang te zijn dat ze zonder opdrachten komen te zitten. Ons land scoort wereldwijd het hoogste als het gaat om de vraag naar zzp’ers. Toch is het geen fijne plek om als zelfstandige aan de slag te gaan, blijkt uit onderzoek van het Britse financieel platform Tide.

De beste plek om in 2021 als freelancer te werken is volgens de onderzoekers Singapore. Dat land beschikt over supersnel en betaalbaar breedbandinternet en over voldoende flexwerkplekken. Een klein minpuntje is dat het niet de goedkoopste plek is om te leven. Bovendien scoort het land niet hoog in de Happiness Index.

Nederland staat in die geluksbarometer op plek nummer vier. Maar die hoge score kan niet voorkomen dat Nederland volgens de freelance-ranglijst van Tide op plek nummer 7 staat – van onderaf. We scoren vooral slecht als het gaat om rechtsbescherming van zelfstandigen. Ook zijn er weinig flexkantoren beschikbaar en is het levensonderhoud duur.

De beste plekken om als zelfstandige aan de slag te gaan zijn na Singapore Nieuw-Zeeland, dat hoog scoort op het gebied van geluk, gelijke rechten en goede rechtsbescherming, en Spanje dat op vrijwel alle fronten goed scoort, maar zich van andere landen in de top tien onderscheidt vanwege de betaalbare kosten van levensonderhoud.

Lees meer op: telegraaf.nl

Deel deze pagina:
Print deze pagina: