Zoeken

Generic filters
Exact matches only

Nieuws

Een burn-out je eigen verantwoordelijkheid?

5 januari 2019

Uit onderzoek van TNO en het CBS bleek het aantal burn-outs minder voor te komen onder zelfstandigen dan onder werknemers. Zeven procent van de zelfstandigen zou zich minstens enkele keren per maand opgebrand voelen. Onder werknemers is dat twee keer zo veel. En dat terwijl zelfstandigen meer uren maken.

Interimmers zijn verantwoordelijk voor alle werkzaamheden binnen het ‘eigen bedrijf’ en kunnen dan ook zelf plannen wanneer wat gedaan wordt. Dit geeft een zzp’er meer vrijheid om dingen te doen waarnaar op dat moment verlangd wordt.

Daarnaast komen interim-professionals bij veel verschillende organisaties over de vloer. Een interimmer ziet dus hoe het wél en niet moet. Ook is de nieuwe, frisse blik van een interimmer handig te noemen. Eventuele obstakels waar anderen aan gewend zijn, kunnen er voor een zzp’er uitspringen.

Een goede balans tussen werk en privé blijkt in deze prestatiemaatschappij het medicijn tegen een burn-out. Leg de lat niet te hoog en pak voldoende nachtrust. Vul dat lege plekje in je agenda met iets dat je echt leuk vindt en beweeg voldoende.

bron: CBS

Deel deze pagina:
Print deze pagina: